Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
IF Wedding Fashion İzmir 18. Fuari Açıldı
- Seher Alp
- 24 Kasım 2024
- 2 min
- 0
İzmir'de düzenlenen IF Wedding Fashion 18. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, açılış töreni ve…
THY yeni business sınıfı konsepti ile dikkat çekti
- Seher Alp
- 24 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Türk Hava Yolları (THY), business sınıfı yolcularına yeni seyahat seti koleksiyonu verecek. Koleksiyonda konfor ve lüksü…
İzmir’de simide zam! 15 TL’ye satılacak
- Seher Alp
- 24 Kasım 2024
- 1 min
- 0
İzmir'de gevrek olarak da bilinen simit fiyatlarına zam geliyor. İzmir Pide Gevrek İmalatçıları ve Benzerleri…